fbpx

Mosjonist eller idrettsutøver?-5 grunner til at du bør inkludere Yoga i din treningsplan

Mosjonist eller idrettsutøver? -Om det gjelder fysisk prestasjon, bedre tekniske ferdigheter, skadeforebygging, restitusjon eller økt mentalt fokus, så kan Yoga være svart gunstig for deg. Flere og flere elite idrettsutøvere oppdager ulike måter Yoga kan forbedre fysisk og mental ytelse og inkluderer Yoga i treningsplanen. Hva er fordeler med Yoga for mosjonister og idrettsutøvere? Dette vet vi ifølge vitenskapen.

Mosjonist eller idrettsutøver?-5 grunner til at du bør inkludere Yoga i din treningsplan Read More »

Yin Yoga , hva er det ?

Yin Yoga- er rolig bevist, «saktegående» yogaform med lange gode dype strekk. Yin Yoga er hovedsakelig rettet mot dypere lag av bindevevet, som inkluderer fascia, leddbånd, scener, ledd og brusk. Bindevevet er det som «holder ting sammen» og gir oss den formen vi har. Bindevevet eller fascia er som et tett-sittende dykkerdrakt som omslutter alle strukturer i kroppen fra de minste muskelfiber til hver muskel og knokkel.

Yin Yoga , hva er det ? Read More »

Yoga for bedre holdning og frisk rygg

Endring i kroppsholdningen skjer gradvis og ofte som konsekvens av våre daglige vaner. Sitter vi mye blir muskler og bindevev på forsiden av kroppen kortere og strammere, og muskulaturen som støtter ryggraden svakere . Etterhvert lærer nervesystemet å holde musklene stramme som resultat av hva vi gjør og ikke gjør i hverdagen( hvor mye vi sitter , skjermtid, fysisk aktivitet og trening vi holder på med , osv.. ) Den «nye» holdningen blir den nye normalen for nervesystemet.
Yoga har et holistisk perspektiv på helse og levesett og kan tilby mer helhetlig tilnærming når vi ønsker å bedre kroppsholdningen.

Yoga for bedre holdning og frisk rygg Read More »

7 overraskende måter kroppsholdningen påvirker helsen

Kroppsholdning er noe vi sjelden tenker på ,men vår kroppsholdning kan påvirke langsiktig helse på flere ulike måter.
Forskningen har visst direkte sammenheng mellom kroppsholdning og humør.
Kroppsholdningen kan virke inn på hvordan vi responderer på stress. De med oppreist stolt kroppsholdning har vist bedre motstandsdyktighet mot stress sammenlignet med de med dårlig holdning.

7 overraskende måter kroppsholdningen påvirker helsen Read More »

Skroll til toppen