fbpx

Yoga for Kvinnehelse&Overgangsalder

«My Mantra is to Educate women, to feel Empowered, so that they can Embrace the menopause as an opportunity for self-reflection, better health and wellbeing.» 

 Petra Coveny -grunnleggeren av Menopause Yoga
Educate-
Empower-
Embrace

Det er mye positiv oppmerksomhet på «fruktbare» årene i kvinnelivet, men overgangsalderen har lenge vært tabubelagt med lang mørk historie av undertrykkelse og sykeliggjøring. Overgangsalderen er tiden når kvinner gradvis flytter i sin post-reproduktiv periode og må avfinne seg med å bli møtt av samfunnet med mer likegyldighet og fordommer om å være hysteriske og helt «sprø». Tiden er inne for å avfeie mange fordommer knyttet til denne perioden i kvinneliv. Du trenger ikke å lide alene!

Hva er egentlig Overgangsalderen?

Det er dessverre ikke slik at man går raskt inn i overgangsalderen og like raskt ut og er «seg selv» igjen. Jo mer du vet, jo bedre du kan håndtere situasjonen du kommer i!
Forandringer i hormonnivå starter allerede i 35-40 års alder med reduksjon av østrogen, progesteron og testosteron. Ved 60 års alderen er overgangen normalt komplett, men det kan være mange humper på veien. Hormonelt berg og dalbane er årsaken til at kroppen reagerer med en rekke symptomer. De fleste kjenner til hetetokter, irritabilitet, humørsvingninger, hjertebank, hodepine, følelsen av indre uro. Men visste du at det er mer enn 30 ulike symptomer som er assosiert med menopausen, og at Yoga kan forbedre noen av dem.

Definisjoner

Her er noen medisinske definisjoner :

  • Pre-menopause– stadiet av det voksne livet hvor kvinnen er normalt fertil og har regelmessig menstruasjon.
  • Peri-menopause -perioden før menopausen når kvinnekroppen gjennomgår fysiske og følelsesmessige endringer på grunn av hormonelle svingninger og gradvis reduksjon i østrogen, progesteron og testosteron. Starter normalt i 40-årene og varer vanligvis i 4-5 år, men kan vare opp til 10 år.
  • Menopause – medisinsk definisjon for opphør av menstruasjon i sammenhengende 12 måneder, men her kan det være glidende overgang som kan vare opp til 3 år. Gjennomsnitt inntrer ved 51-53 års alderen.
  • Tidlig menopause-når menopause oppstår i alderen 40-44 år.
  • Prematur ovarialinsuffisiens -menopause før 40 år.
  • Post-menopausetiden etter menopause, medisinsk definisjon på post-reproduktiv stadiet i kvinnelivet. Østrogennivå fortsetter å falle og det kan ta 3- 7 år før hormoner stabiliserer seg på ny lavere nivå. Med økt gjennomsnitt levealder lever kvinner en tredjedel av livet i post-menopausen.
  • Overgangsalder er overgangen fra peri-menopause til post-menopause.
Yoga for Kvinnehelse&Overgangsalder

Yoga for Kvinnehelse&Overgangsalder er en unik kombinasjon av yogastillinger, pusteteknikker og meditasjonspraksiser som er spesielt tilpasset for å hjelpe kvinner med å håndtere de mest vanlige  symptomene på overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette, stress og indre uro, irritabilitet og humørsvingninger, søvnløshet og tretthet, mangelende konsentrasjon, stivhet i ledd.
Yoga for Kvinnehelse&Overganngsalder  er basset på vestlig medisinsk vitenskap og inkluderer eldgammel østlig kunskap om helse og velvære .
Du får  nyttige tips om hvordan du  på best mulg måte kan  ta være på deg selv som (så klart)  symptomspesifikke  Yogaposisjoner , men også  kosthold, Ayurveda, naturlige midler.

Instruktør

Våre Workshops holdes av internasjonalt diplomert Menopause Yogainstruktør. Utdannelsen er akkreditert av Yoga Alliance Professionals og The British Wheel of Yoga.

Skroll til toppen