fbpx

Fordeler med Pilates

Pilates er en form for kvalitativ styrketrening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Pilates ble utviklet av tyskeren Josef Pilates tidlig på 20.århundre. Pilates-metoden brukes i dag over hele verden, og kan gi flere fordeler for både fysisk og mental velvære.

Mind-Body workout

Du øker kroppsbevissthet ved å kombinere bevegelser med riktig pust og økt fokus på kjernemuskulaturen . I Pilates  er kvalitet på øvelsene verdsatt foran antallet repetisjoner. Riktig pusteteknikk er viktig, og hjelper deg med å utføre øvelser med maksimal effekt.  Sist men ikke minst, lange kontrollerte pust påvirker nervesystemet og kan  redusere stress.

Sterk «kjerne»

Pilates bygger sterk «kjerne» eller senter av kroppen. Kjernen eller «Power house» som Josef Pilates kalte den, består av dype magemuskler og muskulaturen i rygg, hofter og rumpe.r.

Lange sterke muskler

I motsetning til tradisjonell styrketrening hvor man bygger store korte muskler som er mest utsatt for skader, fokuserer Pilates på å både forlenge og styrke muskulaturen. Økt muskelelastisitet og felles mobilitet , dvs. kropp med balansert styrke og  fleksibilitet  er mindre mottagelig for skader inkludert idrettsskader.

Balansert og motstandsdyktig kropp

De fleste tradisjonelle treningsformer  hvor man «pumper » opp musklene  fokuserer på noen få muskelgrupper. Dette i kombinasjon med en mindre aktiv hverdag med mye stillesitting kan føre til at  lange svake muskler kan bli enda svakere, og sterke korte  muskler blir enda sterkere og kortere. Resultatet er muskulærubalanse som kan  føre til kroniske ryggsmerter .
I Pilates trenes opp hele kroppen , ingen muskelgrupper er glemt. Du bygger en balansert og motstandsdyktig kropp, forbedrer holdning, forebygger skader og ryggproblemer.

Trygg og skånsom

De fleste av øvelsene utføres sittende eller liggende, og er lite belastende og skånsomme. Pilates har vist seg å ha meget god effekt på smertelindring og diverse muskel-skjelettplager. Pilates passer for alle uansett kjønn, alder, fysisk status og treningsbakgrunn, men kan være spesielt nyttig for de eldre og de som plages av stive og vonde ledd som revmatikere. Det er også en ypperlig trening etter svangerskap og fødsel.

Ikke bare for husmødre

Pilates er et fleksibelt treningssystem , og langt fra «husmortrim». Endringer i øvelsene gir mulighet for å øke vanskelighetsgrad fra nybegynner til mer avansert nivå.

Skroll til toppen