fbpx

Glede, balanse og livskraft med Jivamukti Yoga.

Integrert form for Yoga

Ordet Jivamukti kan oversettes fra Sanskrit som frigjøring av sjelen i levende livet. Det kan tolkes enkelt og greit at man kan leve et vanlig liv, ha karriere og familie, og kunne vokse spirituelt. Sharon Gannom and David Life som utviklet Jivamukti Yoga følte at yogaen i vesten ble til en ny trendy treningsform med lite fokus på Yoga. Jivamuki Yoga- metode ble grunnlagt som et forsøk på å integrere yogafilosofi og gamle yogiske tradisjoner for moderne travle mennesker.   En Jivamukti Yogaklasse inneholder elementer av Yogafilosofi, intensjon for praksisen, chanting, meditasjon, fokus på pust, variert oppløftende musikk og fysiske stillinger.  I 1984 åpnet de aller første Jivamukti Yogastudio i New York. I dag er Jivamukti Yoga en av de mest voksende   Yoga-former som tar deg til et nytt nivå både fysisk og mentalt.
Dersom Yoga for deg er mer enn trening, er Jivamukti Yoga definitivt noe for deg.

Glede, Stabilitet, Balanse Og Livskraft

Sthira-sukham asanam .»Our connection to the earth should be steady and joyful.»

Yoga Sutra II :46

Asana er sanskrit ord for yogastilling eller yogaposisjon. Jivamukti Yoga-metoden er forankret i den opprinnelige betydningen av ordet asana som sete, forbindelse, vårt forhold til Jorden og alle som lever på Jorden. Ifølge Yoga Sutra( grunnteksten i yogafilosofi) bør Asana være Sthira – stabil, balansert, fast, konsekvent og Sukham – fylt av glede og livskraft. Med andre ord får det vi gjør på en yogamatte større betydning   enn fysisk trening for å holde seg i form eller for å øke styrke og balanse og fleksibilitet. Asana praksis i Jivamukti Yoga blir en måte vi kan   forbedre vårt forhold til alle og alt som lever på Jorden. Jivamukti Yoga gir oss mulighet til å se at hvordan vi behandler andre som er rundt oss er helt avgjørende for hvordan vi har det selv.
Dersom målet ditt med Yoga å skape mer balanse, stabilitet og glede i livet, er Jivamukti et riktig valg.

Fysisk krevende, kreativt utfordrende og transformerende

Jivamukti Yoga er fysisk krevende og utfordrer styrke, utholdenhet, balanse og fleksibilitet. En Jivamukti Yogaklasse bygges etter Vinyasa krama prinsippet. Vinyasa betyr bevisst, intensjonelt plassert. Krama betyr uavbrutt rekkefølge av hendelser fra start til slutt.  I Jivamukti Yoga settes   fysiske øvelser  kreativt   sammen i flytende sekvenser ved hjelp av bevisst og rytmisk pust. Dette gjør at en yogautøver opplever det fulle transformerende potensialet av   fysiske praksisen. Over tid kan asanapraksisen i kombinasjon med pusten   løsne opp i dype spenninger vi alle har i kroppen, så kalte «issues in the tissues» slik at man føler seg, fornyet, balansert og oppladet. Musikken spilles både for å skape stemningen og for hjelpe oss å lære å lytte utover og etter hvert innover.

Når skal du velge Jivamukti Yoga?
  • Dersom målet ditt med yogapraksisen er å skape mer balanse, stabilitet og glede i livet.
  • Dersom du ønsker å utfordre deg både fysisk og intellektuelt, samt gå dypere enn fysiske stillinger.
  • Du vil gjøre noe for både  kropp og sjel .
  • Du er glad i musikk og leken tilnærming. 
Skroll til toppen