fbpx
shadow
RINGERIKE YOGA&PILATES > Blogg > Uncategorized > Aerial Yoga/Anti-gravity Yoga/Flying Yoga

Aerial Yoga/Anti-gravity Yoga/Flying Yoga

Aerial Yoga / Anti-gravity Yoga/ Flying Yoga er en ny Yogaform som  er  under  stadig utvikling. I Aerial Yoga  brukes det en stor slynge/ hammock som hjelpemiddel for å utføre øvelser. Hammockene er laget av  nylon av topp kvalitet som holder opp til 1000 kg i vekt, 500 kg i dynamisk bevegelse.Hammockene er så store og breie at man får  god plass til å  legge hele kroppen inni. De myke, sterke, støttende hengekøyene gir komfort og  mulighet til allsidig bruk fra rolige restorative terapeutiske  Yoga-klasser  til klasser med fokus på  høyt-flygende triks.

Gleden av å kunne fly

Aerial Yoga ble utviklet for ca 10 år siden av Christopher Harrison som satt sammen  elementer av akrobatisk  kunst  og yogastillinger . Resultatet ble en  unik kombinasjon av den spennende følelsen av sirkus og den man får i kropp og sinn av Yoga.   Det er raskt  økende popularitet for Aerial Yoga  verden rundt delvis på grunn av vår  naturlige nysgjerrighet på hvordan det  kan føles å fly . Den naturlige gleden  av å være opp ned vil alltid være til stede i alle aldre. Aerial Yoga   gir oss unik  muligheten til å gjøre noe vi kunne bare drømme om , noe som får oss til å le og ha det gøy , noe som kan   bringe frem barnet i oss.

Hvorfor prøve Aerial Yoga

Akkurat som tradisjonell Yoga inkluderer Aerial Yoga pusteøvelser, asana-praksis og avspenningsteknikker. De terapeutiske fordelene av Yoga er godt vitenskapelig dokumentert , og Aerial  Yoga er ikke et  unntak.

Hvorfor prøve Aerial Yoga

Akkurat som tradisjonell Yoga inkluderer Aerial Yoga pusteøvelser, asana-praksis og avspenningsteknikker. De terapeutiske fordelene av Yoga er godt vitenskapelig dokumentert , og Aerial  Yoga er ikke et  unntak.

Bygger styrke , balanse og fleksibilitet

Aerial yoga er  en fin måte  å bygge styrke og fleksibilitet på på hvilket som helst nivå. Når man utfører stillingene i en hammock   engasjerer kjernemuskulaturen seg mye mer enn  i en tradisjonell yoga praksis på matta.   Man bruker armer for å kunne trekke seg opp i stillingene , og man utfordrer overkroppstyrke i større grad enn i tradisjonell Yoga.

Bedre alignment

Slyngen holder kroppen i stillingene ved at den helt eller delvis støtter kroppsvekten. Tyngdekraften bidrar til at en kommer i riktig plassering og kan slappe av og puste dypt. Ved hjelp av slyngen kan man få til mer krevende posisjoner, kan være opp-ned uten press på nakke eller rygg og nyte effekten av en inversjon uten kompresjon.

Kan lindre ryggsmerter

Når man er i stand til  å vende seg opp ned og holde seg der i noen minutter, dekomprimeres ryggraden og indre organene blir stimulert og beveget. Inversjonsterapi  motvirker daglige effekten av tyngdekraften og kan  lindrer  ryggsmerter og redusere muskelspenningen.

Enklere å komme i avanserte stillinger

Er du nybegynner kan hammock    gi deg støtte slik at  du mestrer  stillinger som kan være  utfordrende på matta .  Du  kommer   dypere i  krevende posisjonene på en trygg måte  uten å belaste knær, nakke og rygg.Har du solid erfaring med Yoga vil Aerial Yoga  gi deg en helt ny opplevelse av de tradisjonelle yogastillingene. Ved hjelp av hammock kommer du enkelt  i mer krevende posisjoner som hode/håndstående og dype bakoverbøy. 

Ønsker du å ha mine beste  tips og info om kurs og arrangementer