fbpx

Aerial Yoga/Anti-gravity Yoga/Flying Yoga

Aerial Yoga / Anti-gravity Yoga/ Flying Yoga er en ny Yogaform som  er  under  stadig utvikling. I Aerial Yoga  brukes det en stor slynge/ hammock som hjelpemiddel for å utføre øvelser. Hammockene er laget av  nylon av topp kvalitet som holder opp til 1000 kg i vekt, 500 kg i dynamisk bevegelse. Hammockene er så store og breie at man får  god plass til å  legge hele kroppen inni. De myke, sterke, støttende hengekøyene gir komfort og  mulighet til allsidig bruk fra rolige restorative terapeutiske  Yoga-klasser  til klasser med fokus på  høyt-flygende triks.

Gleden av å kunne fly

Aerial Yoga ble utviklet for ca 10 år siden av Christopher Harrison som satt sammen  elementer av akrobatisk  kunst  og yogastillinger . Resultatet ble en  unik kombinasjon av den spennende følelsen av sirkus og den man får i kropp og sinn av Yoga.   Det er raskt  økende popularitet for Aerial Yoga  verden rundt delvis på grunn av vår  naturlige nysgjerrighet på hvordan det  kan føles å fly . Den naturlige gleden  av å være opp ned vil alltid være til stede i alle aldre. Aerial Yoga   gir oss unik  muligheten til å gjøre noe vi kunne bare drømme om , noe som får oss til å le og ha det gøy , noe som kan   bringe frem barnet i oss.

Aerial Yoga

Akkurat som tradisjonell Yoga inkluderer Aerial Yoga pusteøvelser, asana-praksis og avspenningsteknikker. De terapeutiske fordelene av Yoga er godt vitenskapelig dokumentert , og Aerial  Yoga er ikke et  unntak.

Styrke, balanse og fleksibilitet

Aerial yoga er  en fin måte  å bygge styrke og fleksibilitet på på hvilket som helst nivå. Når man utfører stillingene i en hammock   engasjerer kjernemuskulaturen seg mye mer enn  i en tradisjonell yoga praksis på matta.   Man bruker armer for å kunne trekke seg opp i stillingene , og man utfordrer overkroppstyrke i større grad enn i tradisjonell Yoga.

Bedre alignment

Slyngen holder kroppen i stillingene ved at den helt eller delvis støtter kroppsvekten. Tyngdekraften bidrar til at en kommer i riktig plassering og kan slappe av og puste dypt. Ved hjelp av slyngen kan man få til mer krevende posisjoner, kan være opp-ned uten press på nakke eller rygg og nyte effekten av en inversjon uten kompresjon.

Friskere rygg

Når man er i stand til  å vende seg opp ned og holde seg der i noen minutter, dekomprimeres ryggraden og indre organene blir stimulert og beveget. Inversjonsterapi  motvirker daglige effekten av tyngdekraften og kan  lindrer  ryggsmerter og redusere muskelspenningen.

Økt mestringsfølelse

Er du nybegynner kan hammock    gi deg støtte slik at  du mestrer  stillinger som kan være  utfordrende på matta .  Du  kommer   dypere i  krevende posisjonene på en trygg måte  uten å belaste knær, nakke og rygg.Har du solid erfaring med Yoga vil Aerial Yoga  gi deg en helt ny opplevelse av de tradisjonelle yogastillingene. Ved hjelp av hammock kommer du enkelt  i mer krevende posisjoner som hode/håndstående og dype bakoverbøy.

Skroll til toppen