fbpx

Yoga for Kvinnehelse&Velvære

smilende kvinner med yogamatter

Kvinner går gjennom livet med flere skiftninger enn menn, med de store overgangene som førstegangs menstruasjon, «fruktbare» år med graviditet, fødsler, barseltiden og overgangsalder. I fysiologisk forstand er kvinner mer kompliserte enn menn, og årsaken til dette er at hormoner varierer mye mer gjennom livet for kvinner enn for menn.

Viste du at   kvinnekroppen går gjennom fire ulike faser i syklusen hver eneste måned, og at hormonelle endringer gjennom fasene kan føre til dramatiske endringer i humøret og energinivået ditt? Noen dager kan du flytte fjell, noen dager føles kroppen tung og sliten, og du kraver desperat etter Neflix og sjokolade. Det er antatt at ca. 80 % av alle kvinner plages av symptomer på PMS. De mest vanlige PMS symptomene er oppblåsthet, lavt energi nivå, irritabilitet, nedstemthet, endret matlyst, ‘cravings’, konsentrasjonsproblemer, glemsomhet, følelse av å være ute av kontroll, indre uro. Mange rapporterer at PMS-symptomer har negativ innvirkning på dagliglivet og stressnivå. Mellom 25-50% av voksne kvinner og 75% av ungdom opplever smerte i forbindelse med menstruasjon.

Yoga, pusteøvelser og meditasjon kan hjelpe. Flere vitenskapelige studier har vist at Yoga kan redusere fysiske, psykiske og emosjonelle   PMS-symptomer og reduserer menstruasjonssmerter.

Også er det den store tabubelagte overgangsalderen. Overgangsalder betyr svingende hormoner, noe som kan gjøre at kroppen reagerer med en rekke symptomer. Symptomene på overgangsalder begynner tidligere enn de fleste er klare over, og varer lenger.  Det er heller ikke slik at man går raskt inn i overgangsalderen og like raskt ut og er «seg selv» igjen. De fleste kjenner til hetetokter, irritabilitet, humørsvingninger, hjertebank, hodepine, følelsen av indre uro, dårlig søvn. Men visste du at det er mer enn 30 ulike symptomer som er assosiert med overgangsalderen, og at Yoga kan forbedre noen av dem? Jo mer du vet, jo bedre vil du håndtere situasjonen du kommer i.

Yoga for Kvinnehelse &Velvære er en terapeutisk form for Yoga som er spesielt utviklet for å hjelpe kvinner å håndtere mest vanlige reproduktive problemer  som PMS, overgangsplager, stress  og indre uro. Yoga for Kvinnehelse &Velvære er basset på vestlig medisinsk vitenskap og inkluderer eldgammel østlig kunnskap om helse og velvære. Klassene vil inkludere symptomspesifikke stillinger og sekvenser, samt restorative stillinger, pusteøvelser og meditasjon.

Hva  kan du  forvente?

  • Du lærer om fysiologien til den kvinnelige reproduksjonssyklusen fra både vestlig og østlig perspektiv.
  • Vi går gjennom yogasekvenser som kan støtte de 4 ulike fasene i syklusen, samt. hvordan du kan tilpasse praksisen ved en rekke  kvinnelige reproduktive og hormonelle problemer .
  • Du får kunnskap om hormonelle endringer kvinnekroppen går gjennom fra pre-menopausen til post-menopausen, fysiologiske årsaker på overgangsplager, og hvordan hormonelle endringer kan påvirke deg fysisk, psykisk og emosjonelt.
  • Du blir guidet gjennom yogaklasser som er spesielt tilpasset for å hjelpe kvinner med de mest vanlige plagene som stress og indre uro, irritabilitet og humørsvingninger, hetetokter, søvnproblemer, samt hvordan tilpasse Yogapraksisen ved osteopeni eller osteoporose.

Hvem passer dette kurset for?

Dette kurset er åpen for kvinner i alle aldre uansett om du vil bare vite hva som skjer i kroppen og hvorfor, eller om du plages av noen symptomer.  Ingen tidligere erfaring med Yoga er nødvendig.

Viktig! Gravid- og Barsel-Yoga er temaer for et eget kurs hvor klassene tilpasses til spesielle behov under svangerskap og etter fødselen, og er ikke en del av dette kurset.

  • Ved valg av kurs/arrangement blir du automatisk videresendt til kursets oppstartsdato . Klikk på klokkeslettet for å komme videre til bookingen .Fyll ut påmeldingsskjemaet , bekreft bestilling .
  • Viktig! Du melder deg på hele kurset. Vi åpner for dropin etter kursoppstart og  kun dersom det er ledige plasser.
  • Bekreftelse på påmelding, praktisk info og faktura sendes på  E-post.
  • Ta kontakt dersom du IKKE  mottar e-post med bekreftelse på påmelding innen 24 timer.  Sjekk Spam-mappa!
  • Dersom du opplever problemer med bookingsystemet ta kontakt på e-postPM eller SMS. Vi hjelper deg med påmeldingen manuelt.
  • Du aksepterer våre retningslinjeg og betingelser  uansett påmeldingsmåte.
Skroll til toppen