Yoga for bedre holdning og frisk rygg-8 trinn til bedre helse og velvære

Dårlig holdning er en av de mest oversette helseproblemene i dagens samfunn.

Dårlig holdning kan i flere tilfeller være årsaken til smerter i skulder, nakke, rygg og spenningshodepine. Kroppsholdning påvirker alle kroppsfunksjoner, spesielt pusten og dermed oksygentilførsel til kroppens celler. Holdningen påvirker humøret, energinivå og hvordan vi responderer på stress. Les mer om  Kroppsholdningen har negativ innvirkning på funksjonen i indre organer inkludert fordøyelse, hormon – og immunsystemet.

Gjør man ikke noe med  sin kroppsholdning  ,kan det føre til  mer alvorlige  konsekvenser når man blir eldre. Fremoverbøyd holdning og uttalt krumning i ryggen er en medvirkende faktor til nesten hver eneste aldersrelatert helseutfordring du ikke vil ha. Flere studier har for eksempel vist , at økt krumming i ryggen kan   redusere mobilitet, øke risiko for fall og brudd og føre til samme uheldige konsekvenser som osteoporose.Du kan lese mer om hvordan kroppsholdningen påvirker helse her .

Endringer i kroppsholdningen skjer gradvis over tid uten at vi legger merke til det. Både aldersrelaterte degenerative endringer, våre daglige vaner og stressnivå i hverdagen spiller rolle.

Mellomvirvelskivene har støtdempende funksjon og holder ryggraden frisk og smidig. Med alderen mister mellomvirvelskivene fuktighet, delvis tørker ut, blir flattere og tynnere. Dette er årsaken til at med alderen mister vi høyde.

I tillegg sitter mange av oss store deler av dagen og bruker usunt mye tid foran skjermen. Egentlig det meste vi gjør i hverdagen skjer med armene foran oss.  Det innebærer at holdningen vår blir mer fremoverlent og vi synker sammen. Noen muskler blir korte og stramme, og andre lange og slappe. Mens fremoverhodet, avrundende skulder og nedsunket bryst pleide å være alderdommens signatur, blir det i økende grad den nye normalen i   moderne teknologi-preget samfunn.  

Stresser du mye, engstelig eller nedstemt? Psyken din både tærer på nervesystemet og hele kroppen. Viste du at det er årsakssammenheng mellom stress og holdningsrelaterte planer?  

Kroppen finner måter å kompensere for de uheldige endringene i kroppsholdningene, men dessverre måter som er lite gunstige for langsiktig allsidig helse.  

Heldigvis tilbyr Yoga en helhetlig tilnærming når vi ønsker å bedre kroppsholdning.  På dette kurset lærer du at det er mye du kan gjøre for å bedre din kroppsholdning uansett alder. Og jo tidligere du begynner, jo bedre.  Les mer om hvordan Yoga kan hjelpe her .

 Er dette for deg?

  • Du lærer hva god holdning egentlig er og blir mer oppmerksom på din egen holdning både på yogamatta og i hverdagen.
  • Du får mer kunnskap om hvorfor det er viktig med kroppsbevissthet og balanse når man ønsker å bedre holdning og forebygge fall. Du lærer enkle yogaøvelser som bygger kroppsbevissthet, balanse og styrke.
  • Du får forståelses for hvorfor det er viktig å gjenopprette normal muskellengde og  blir guidet i yogaposisjoner som øker bevegelighet i musklene og bindevevet som har innvirkning på din holdning.
  • Du lærer hvorfor det er viktig å ta godt være på ryggsøylens smidighet og lengde og lærer teknikker som skaper aksial lengde.
  • Du  investerer i deg selv , reduserer stress, øker velværefølelsen, humøret og energinivå.

Kurset passer for deg som er stiv , uerfaren og for deg som tror at du er for gammel for å starte med Yoga.Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Øvelsene  kan tilpasses etter dagsform og enkeltes evne. 

Ved valg av kurs/arrangement blir du automatisk videresendt til kursets oppstartsdato . Klikk på klokkeslettet for å komme videre til bookingen .Fyll ut påmeldingsskjemaet , bekreft bestilling .

  • Bekreftelse på påmelding, praktisk info og faktura sendes på   på E-post. Ta kontakt dersom du IKKE  mottar e-post med bekreftelse på påmelding innen 24 timer.  Sjekk Spam-mappa!
  • Dersom du opplever problemer med bookingsystemet ta kontakt på e-postPM eller SMS. Vi hjelper deg med påmeldingen manuelt.
  • Du aksepterer våre retningslinjeg og betingelser  uansett påmeldingsmåte.
  • Husk å oppgi evt. rabattordning ved påmelding.
  • Som kursdeltager kan du ha tilgang til online studioarkiv for 69,-kr i mnd. (ordinær pris 396,-kr i mnd. ) .Husk å nevne det i påmeldingen. 

Motta våre beste tilbud, nyttige tips og kursinfo, og få et 10-minutters yogaprogram du kan gjøre når du trenger en timeout.

KLIKK HER