fbpx

Bedre holdning&Glad rygg

Dårlig holdning er en av de mest oversette helseproblemene i dagens samfunn.

Dårlig holdning kan i flere tilfeller være årsaken til smerter i skulder, nakke, rygg og spenningshodepine. Kroppsholdning påvirker alle kroppsfunksjoner, spesielt pusten og dermed oksygentilførsel til kroppens celler. Holdningen påvirker humøret, energinivå og hvordan vi responderer på stress. Les mer om  Kroppsholdningen har negativ innvirkning på funksjonen i indre organer inkludert fordøyelse, hormon – og immunsystemet.

Gjør man ikke noe med  sin kroppsholdning  ,kan det føre til  mer alvorlige  konsekvenser, spesielt  når man blir eldre. Du kan lese mer om hvordan kroppsholdningen påvirker helse her .

Endringer i kroppsholdningen skjer gradvis over tid uten at vi legger merke til det.Mellomvirvelskivene har støtdempende funksjon og holder ryggraden frisk og smidig. Med alderen mister mellomvirvelskivene fuktighet, delvis tørker ut, blir flattere og tynnere. 

I tillegg sitter mange av oss store deler av dagen og bruker usunt mye tid foran skjermen. Egentlig det meste vi gjør i hverdagen skjer med armene foran oss.  Det innebærer at holdningen vår blir mer fremoverlent og vi synker sammen. Noen muskler blir korte og stramme, og andre lange og slappe. Mens fremoverhodet, avrundende skulder og nedsunket bryst pleide å være alderdommens signatur, blir det i økende grad den nye normalen i   moderne teknologi-preget samfunn.  

Stresser du mye, engstelig eller nedstemt? Psyken din både tærer på nervesystemet og hele kroppen. Viste du at det er årsakssammenheng mellom stress og holdningsrelaterte planer?  

Kroppen finner måter å kompensere for de uheldige endringene i kroppsholdningene, men dessverre måter som er lite gunstige for langsiktig allsidig helse.

Det er mye du kan gjøre for å bedre din kroppsholdning uansett alder, fysisk form og aktivitetsbakgrunn. Og jo tidligere du begynner, jo bedre.  Les mer om hvordan Yoga kan hjelpe her .

 Er dette for deg?

 • Du lærer hva god holdning  er og blir mer oppmerksom på din egen holdning .
 • Du lærer enkle øvelser som kan styrke kroppen , forbedre balanse og forebygge fall.
 • Du  blir guidet i posisjoner som øker bevegelighet i ledd, strekker og forlenger  muskler som er viktige for  din holdning.
 • Du lærer teknikker  som hjelper å holde  ryggsøylen lang og smidig. 
 • Du  investerer i deg selv , reduserer stress, øker velværefølelsen, humøret og energinivå.

Kurset passer for deg som er stiv  og  uerfaren, for deg som tror at du er for gammel  eller i alt  for dårlig form for å starte med Yoga eller Pilates .Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Øvelsene  kan tilpasses etter dagsform og enkeltes evne. 

 • Ved valg av kurs/arrangement blir du automatisk videresendt til kursets oppstartsdato . Klikk på klokkeslettet for å komme videre til bookingen .Fyll ut påmeldingsskjemaet , bekreft bestilling .
 • Viktig! Du melder deg på hele kurset. Vi åpner for dropin etter kursoppstart og  kun dersom det er ledige plasser.
 • Bekreftelse på påmelding, praktisk info og faktura sendes på  E-post.
 • Ta kontakt dersom du IKKE  mottar e-post med bekreftelse på påmelding innen 24 timer.  Sjekk Spam-mappa!
 • Dersom du opplever problemer med bookingsystemet ta kontakt på e-postPM eller SMS. Vi hjelper deg med påmeldingen manuelt.
 • Du aksepterer våre retningslinjer og betingelser  uansett påmeldingsmåte.
Skroll til toppen