Yin Yoga er en myk terapeutisk yogaform som har sitt utgangspunkt i Taoismen og tradisjonell Kinesisk medisin, et eldgammelt system hvor man anser et menneske fra mer helhetlig perspektiv og i relasjon til naturen rundt oss.
Formålet med Yin Yoga er å skape balanse mellom kropp, sinn og omgivelsene rundt oss, og å få takk i allerede etablerte ubalanser som på sikt kan manifestere i sykdom.
  Â
Yin Yogastillinger utføres hovedsakelig sittende eller liggende og holdes over lengre tid. Stillingene kombineres med rolig bevisst pust og tilstedeværelse. Dette gir oss tid til å ro ned nervesystemet, vende fokuset innover og skape pusterom midt mellom alt som foregår rundt oss.
I de fleste dynamiske Yogaformer styrker og strekker vi muskulaturen. I Yin Yoga er det det dype bindevevet eller Fascia som står i fokus. Ifølge nyeste forskning er bindevevet mye viktigere for oss enn det vi har antatt. Bindevevet  er det so  «binder alt sammen», alle kroppens strukturer, muskler, nerver, bein, blodårer og organer. Bindevevet er det som gir oss form og sørger for at vi kan ha frie myke bevegelser.  Fascia  er vår største sanseorgan og  fungerer som signalsystem gjennom hele kroppen. Fascia blir stivere og mister sine vannbindende substanser som resultat av både fysisk og psykisk stress, emosjonelle påkjenninger og fysiske skader. Fascia klebres sammen og kan forårsake kroniske smerter og redusere bevegelighet. Når vi blir eldre blir bindevevet sprøere, mister smidighet og øker risiko for skader.
Å holde bindevevet smidig og hydrert er like viktig som å styrke og tøye muskler.  God effekt på bindevevet oppnås ved å holde yinstillinger over tid med moderat mellomdyp strekk. På denne måten legger vi ekstra press på bindevevet rundt leddene vi jobber med, leddvæskeproduksjonen økes og leddene «smøres». Vi bruker bolstere, blokker, puter, tepper osv. for å gi kroppen god støtte, skape    mest mulig komfort i posisjonene og for å   oppnå akkurat passe  strekkintensitet.
I Yin Yoga føler vi naturens rytme og tilpasser yogapraksisen til årets sesonger og De fem Elementene i Sheng syklusen.  Høsten er for eksempel tiden når naturen trekker seg tilbake og gjør seg klar for vinteren. Vi jobber med metall- elementet som står for aksept, styrke og standhaftighet. Vi gjør yinstillinger som påvirker lunge og tykktarmmeridianer og stimulerer immunforsvaret slik at vi ikke så lett blir syke av luftveisinfeksjoner.