fbpx

Hvorfor Yoga ?

Forening mellom kropp og sinn

Yoga har eksistert i mer enn 5000 år.  Yoga kommer opprinnelig fra India , der den utviklet seg for mange tusen år siden  og ble spredt over i resten av verden på 1900-tallet. Ordet Yoga kommer fra Sanskrit og betyr Union eller Forening, forening mellom kropp og sinn. Tradisjonelt betyr det å være i balanse med seg selv .Den klassiske definisjonen gitt av Patanjali er «Yoga er tøylingen av sinnets flyktige mønstre».

Yoga er mer enn fysisk trening

Yoga er mer enn fysisk trening  , og påvirker deg både fysisk og spirituelt.  Yoga er helt enkelt et verktøy som gir deg mulighet til å utforske din egen menneskelige natur, bli bedre kjent med deg selv.

Asana

De fysiske øvelsene Asana styrker muskulaturen, forbedrer balanse og smidighet , gir økt kroppsbevissthet , løser opp spenninger, gir energi og et rolig sinn.

Pust

Pusten er essensiell element i Yoga som påvirker nervesystemet og  fører til  ro i sinnet  og kroppen. Ved hjelp av pust gir vi slipp på stress og anspenthet som ligger i muskulaturen og bindevevet. Pustens beroligende  effekt på sinnet gjør at man begynner å bli mer mottagelig til det som er i oss , og gir større innsikt i hvem vi er og våre behov.

Verktøy til selvutvikling

Med økt selvinnsikt , tilstedeværelse og nærvær blir vi mer bevisst på våre egne tankemønstre,  vår styrke og våre svakheter. Yoga hjelper å finne fred og balanse i livet , gir større toleranse og enhetsfølelse med alle og alt rundt oss. Yoga er mye mer enn det som skjer på matte på en Yoga-timen , det er noe større som gir deg mulighet til å  utvikle deg selv , skape et rikere  liv.

Skroll til toppen