fbpx

Arrangementer

Perimenopause er tiden når kvinnekroppen begynner å reagere på reduksjon av sexhormoner, og   de fleste opplever første symptomer på overgangsalderen. Hetetokter og nattesvette er blant de mest vanlige, men også   de mest plagsomme. Hetetokter har blitt selve symbolet på overgangsalderen. 1 av 8 kvinner får hetetokter allerede mens de har regelmessig menstruasjon.  Hetetoktene kan vare lenge, 7 år i snitt ifølge nyeste studier. Noen opplever hetetokter og nattesvette lenge inn i postmenopausen, og så mange som 16% av kvinner er plaget av hetetokter resten av livet.

Tiden når overgangsalderen var forbundet med både fornektelse og skam er forhåpentligvis snart forbi.  Det er dagens kvinner i 45-50 års alderen   som er mest resurssterke, velfungerende og innflytelsesrike. Men selv om 80-85 % av kvinner opplever hetetokter, er det dessverre fremdeles lite sexy å snakke om det.  Det å være i overgangsalderen kan for mange kvinner være forbundet med usikkerhet og utfordringer. Noen rammes hardere enn de andre.  94% av kvinner rapporterer negativ påvirkning av symptomer på arbeidsprestasjon. Kvinner som har hetetokter lenge, opplever i større grad enn andre stress, angst og depresjon. 

Så hva kan vi gjøre?

Overgangsalderen er selvsagt både naturlig og normalt, men vi bør ikke la symptomene påvirke livene våre negativt.

Yoga for Kvinnehelse og Overgangsalderen er en terapeutisk form for Yoga, som er spesielt utviklet for å hjelpe kvinner å håndtere symptomer på overgangsalderen. Yoga for Kvinnehelse og Overgangsalderen er basset på vestlig medisinsk vitenskap og inkluderer eldgammel østlig kunnskap om helse og velvære, og har en helhetlig og positiv tilnærming til denne naturlige overgangen i livet.

Hva kan du forvente:

 • Du får vite hva biologiske årsaker til hetetokter er fra vestlig medisinsk perspektiv.
 • Du får innføring hvordan overgangsalderen og overgangsplager blitt sett på i Tradisjonell Kinesisk Medisin og Ayurveda.
 • Du får tips på hvordan å håndtere hetetokter med naturmidler, livsstil og kosthold.
 • Du blir guidet gjennom en Yogaklasse som  inkluderer symptomspesifikke stillinger, pusteteknikker og meditasjon spesielt tilpasset for å hjelpe kvinner å håndtere hetetokter.

Workshopen er åpen for alle, men spesielt nyttig for deg som er i peri-menopause, menopause eller post-menopause.

Les mer om om Yoga for kvinnehelse&overgangsalderen her .

Det praktiske:

Ingen tidligere yogaerfaring er nødvendig, men vær oppmerksom på at vi vil praktisere noen sittende og liggende yogastillinger som krever at du har på deg stretchy, behagelige klær.

Du trenger en yogamatte, alt annet nødvendig utstyr har vi i studioet. Om du foretrekker å bruke eget utstyr ta med yogablokker, pute og pledd.

648,-kr- ordinær pris.

30% rabatt for deg som er kursdeltager hos oss.

 • Bekreftelse på påmelding og faktura sendes på E-post. Ta kontakt dersom du IKKE  mottar e-post med bekreftelse på påmelding innen 24 timer.  Sjekk Spam-mappa!
 • Dersom du opplever problemer med bookingsystemet ta kontakt på e-postPM eller SMS. Vi hjelper deg med påmeldingen manuelt.
 • Du aksepterer våre retningslinjeg og betingelser  uansett påmeldingsmåte.

Utover høsten kommer vi til å holde flere Yoga for kvinnehelse&overgangsladeren workshops  med målet om å hjelpe kvinner å håndtere mest vanlige symptomer i overgangsalderen. 

 1. Release your anger!-Yoga for irritabilitet ,humørsvinginger og «menorage».
 2. Give yourself a break!- Yoga for engstelser,bekymringer  og indre uro.
 3. Strong, fit ,empowered!-Yoga for styrke, energi og beinhelse.

Workhops kommer til å inkludere teori basert på vestlig medisinsk vitenskap , samt østlig kunskap om helse og velvære. Yogaklassene vil bestå av  symptomspesifikke yogaøvelser, pusteteknikker ,meditasjoner og restorative stillinger.Vi kommer også  med enkle kostholstips og informasjon om  tilskudd og naturmidler som kan hjelpe med plagene.

 • Bekreftelse på påmelding og faktura sendes på E-post. Ta kontakt dersom du IKKE  mottar e-post med bekreftelse på påmelding innen 24 timer.  Sjekk Spam-mappa!
 • Dersom du opplever problemer med bookingsystemet ta kontakt på e-postPM eller SMS. Vi hjelper deg med påmeldingen manuelt.
 • Du aksepterer våre retningslinjeg og betingelser  uansett påmeldingsmåte.
Skroll til toppen